Preminula Tatjana Zeljković, urednica i voditeljka Radio Beograda

Vesti 21. dec 202016:56 > 17:00
N1

Urednica i voditeljka Radio Beograda Tatjana Zeljković preminula je u 49. godini posle kratke i teške bolesti, javlja RTS.

Radni vek u Radio Beogradu počela je pre više od 30 godina u Zabavnoj redakciji. Proteklih godina bila je deo Informativnog programa Radio Beograda 1.

„U poslu koji često traži od ljudi brzinu, koncentraciju, ideju, bila je pravi majstor. Volela je razgovore sa ljudima i imala priliku da to bude okosnica njenog novinarskog izraza“, navodi RTS.

Beležila je priče o putovanjima, deci, porodici, svemu što čini život, i s vremenom izrasla u vrhunskog profesionalca ove novinarske forme.

Ponoćni bioskop, Film, Zabavnik, Veče uz Radio, U središtu pažnje, Talasanje, radijski prenosi Pesme Evrovizije, Olimpijske igre u Atini, samo su deo njenog profesionalnog puta.

Proteklih godina, bila je jedan od urednika i voditelja Magazina na Prvom.

„Radio Beograd je izgubio novinara koji je mogao da pruži još toliko toga, voditelja u najproduktivnijem dobu života. Radio Beograd, kolektiv u kojem je Tanja Zeljković provela radni vek, izražava najdublje žaljenje povodom njene prerane smrti“, dodaje se u saopštenju.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.