Radojičić: Bez masovnog okupljanja u Beogradu za doček Nove godine

Vesti 22. dec 202010:07 > 10:19
N1

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je doneta definitivna odluka da u Beogradu ne bude masovnog okupljanja za doček Nove godine i apelovao na sugrađane da vode računa i za ostale praznike zbog ozbiljnosti situacije.

„Nema opuštanja, ovo je važan period, praznici su momenat kada želimo da se družimo, ali moramo izdržati još nekoliko meseci, s obzirom na to da imamo sjajne vesti iz medicine i vidimo da se ceo svet vakciniše“, rekao je Radojićić za TV Prva.

On je naveo da su inspekcija i Кomunalna milicija noćas u Beogradu kontrolisale 202 objekta i da nije bilo većih prekršaja, preneo je Beoinfo.

„Moja poruka sugrađanima je da se disciplinovano pridržavamo propisanih mera, a ne da čekamo kazne. Znam da su sugrađani iscrpljeni i da su već mnogo puta čuli pozive i ove molbe, ali to je neophodno“, rekao je Radojičić.

On je naveo i da se mora voditi računa o balansu između pooštravanja mera i eventualnog popuštanja mera, kao što je sada slučaj.

„Кao lekar uvek imam dozu straha i zabrinutosti kada popuštamo mere, ali sa druge strane svestan sam da bi funkcionisao zdravstveni sistem, mora da funkcioniše i privreda, kao i uslužne delatnosti“, naglasio je Radojičić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.