Simić: Novom humanitarnom akcijom skupljeno 200.000 dinara za malog Olivera

Vesti 22. dec 202010:45 > 12:37
N1

Veliki humanitarac Jovan Simić izjavio je u Novom danu da je novom akcijom koja je bila posvećena dečaku Oliveru, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, skupljeno 200.000 dinara, što je veliki uspeh, jer sve humanitarne akcije su zbog situacije sa koronom usmerene na internet.

Simić je humanitarnim radom pomogao mnogima, a akcije koje je organizovao pokazale su da solidarnost i humanost i dalje postoje među svima nama.

Pre četiri meseca on je bio jedan od inicijatora formiranja fudbalskog kljuba „Miljakovac“ koji se bavi humanitarnim radom. Upravo na taj način, poslednje tri akcije bile su posvećene dečaku Oliveru, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

„Nažalost, nismo u mogućnosti da pravimo velike akcije zbog trenutne situacije, tako da smo usmereni na internet i ono što možemo tamo da napravimo. Postavili smo kao humanitarnu prodaju prvi šal i prvu kapu koje smo pravili sa logom kluba. Napravili smo i poseban trofej, u obliku srca koji je namenjen za najboljeg fudbalera godine u našem klubu i stavili smo ga na licitaciju“, kazao je on.

„Jako sam ponosan na momke iz FK Miljakovac, i na to što smo se okupili svi, skupili 159.000 dinara, otkupili taj trofej i ostavili ga u klubu. Prodali smo još jedan dres, tako da smo skupili blizu 200.000 dinara. Nije nešto mnogo kada se uzme u obzir koliko je ukupno potrebno, ali s obzirom da smo mi mala lokalna priča, da su to momci sa ograničenim primanjima, to je zaista sjajna stvar“, naveo je Simić.

Ocenio je da se na ovaj način fudbal, koji je postao globalna religija, koristi u humanitarne svrhe.

„Kod nas su se poslednjih godina, od kada su se pojavile te akcije, pojavio jedan veći osećaj da treba da učestvuju u nekim akcijama“, kazao je Simić.

On je najavio i nove akcije u 2021. godini, i naveo da će nastaviti da kroz fudbal pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pomoć za Olivera

Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru.

Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, medicinske aparate i servisiranje istih, medicinska i ortopedska pomagala, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Za Oliverov život bez bolesti! Budimo humani!

Pomozimo Oliveru!

Upišimo 848 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human848 i pošaljimo SMS na 455

160-6000000732419-36

160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal