Predsednik Udruženja ugostitelja Niša: Produženje rada nam neće doneti ništa

Odluka o produženju radnog vremena do 20 sati ugostiteljima neće doneti nikakav benefit jer je, prvo, doneta iznenada, sa primenom "odmah" i to na tri dana, ocenio je za N1 predsednik Udruženja ugostitelja Niša Bojan Mitić.
"Mi do 16 sati juče nismo znali da li to stupa na snagu ili je preporuka i kada će postati odluka. Neozbiljno je da mi pred kraj radnog vremena ne znamo da li da zatvorimo za sat vremena ili ćemo da radimo do 20 sati. Prvo i osnovno je, kao i u svakom poslu - planiranje. Kako bilo koji ugostitelj može da se reorganizuje za nešto što je oročeno na tri dana. Mi to ne razumemo. To nam ne služi ničemu, a i naši gosti su 'sluđeni'. Niko juče nije znao do koliko mi radimo, tako da su nam objekti bili jednako prazni, objasnio je Mitić.
Pita se i kako se došlo na ideju o produžetku radnog vremena za tri sata, na tri dana, odnosno koje je "stručno" obrazloženje za tako nešto, kada, kako kaže, restorani i kafane,uz poštovanje mera, uopšte nisu mesta najvećeg rizika, "kako nas je država vec etiketirala".
"Pre se epidemija ubrzava u masovnim fabrikama gde na stotine ljudi radi smenski, imamo analizu koja to pokazuje. Drugo, ako se donose mere o nama, logično bi bilo da se neko od nas pita za mišljenje. Bilo bi isto kao kada bih ja sada trebalo da odlučujem o organizaciji vašeg posla, a da vas uopšte ne pitam. Sve je paušalno, ovakvo relaksiranje mera nas samo zbunjuje i donosi nove organizacione probleme, zaključuje Bojan Mitić, predsednik Udruženja niških ugostitelja.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare