Uhapšena grupa taksista zbog sumnje da su krijumčarili migrante mesecima

Vesti 22. dec 202011:42 > 11:48
N1

Policija je uhapsila 12 ljudi, među kojima je 11 taksista, zbog sumnje da su krijumčarili migrante od maja do oktobra ove godine.

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka, danas su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Udarne grupe za borbu protiv krijumčarenja ljudi, priveli 12 osoba.

Kako se navodi u saopštenju tog Tužilaštva, privedeni su S. M , Z.N, B.M, J.K, A. M, M.T, A. B, V.B, B.Č, Z.B, M.S. i M.M, od kojih su njih 11 zaposleni kao taksisti, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

U saopštenju je navedeno da su članovi organizovane kriminalne grupe, u periodu od 21. maja do 13. oktobra ove godine,  organizovali nedozvoljen tranzit migranata kroz Srbiju i nedozvoljeni boravak u Srbiji i prihvat migranata u blizini državne granice Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a u cilju njihovog daljeg nedozvoljenog prelaza granice, zbog nedozvoljenog tranzita u neku od zemalja zapadne Evrope za 310 migranata.

Organizovanu kriminalnu grupu je predvodio S.M, koji je sačinio plan delovanja organizovane kriminalne grupe za finansijsku korist koja se kretala po jednom stranom državljninu – iregularnom migrantu od 170 do 550 evra, navelo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Osumnjičeni su, kako se dodaje, preuzimali nelegalne migrante na teritoriji Grada Beograda, Šida, Jamene i Batrovaca i svojim vozilima ih prevozili do granice Srbije sa Hrvatskom i BiH.

Pretresi su u toku.

Svima je određeno policijsko zadržavanje i biće, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.