Uhapšena četvoročlana grupa osumnjičena za pljačku juvelirnice u Dizeldorfu

Vesti 22. dec 202011:47 > 11:59
Shutterstock

Pripadnici policije uhapsili su četiri lica, N.S., N.B., S.Š. i A. J., zbog postojanja osnovane sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa u od 14. do 21. decembra u Dezeldorfu, u Nemačkoj i u Beogradu, izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i razbojništvo, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal .

„Osnovano se sumnja da je organizator navedene oragizovane kriminalne grupe N.S., a po prethodnom dogovoru sa N.B. organizovao S. Š. I A.J. koji su u prethodnom periodu iz Beograda otišli u Nemačku da bi 14. 12. 2020. godine u Dizeldorfu sa NN licem na štetu juverlirnice „Breguet“ ul. Konigsallee br. 6 izvršili krivično delo razbojništvo. Tom prilikom oni su oduzeli skupocene markirane ručne satove u vrednosti od tri miliona evra“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, osumnjičeni N.S. lišen je slobode u Beogradu kada je sedam skupocenih računih satova (a koje je prethodno prokrijumčario iz Nemačke u Srbiju ) marke „Breguet“ (ukupne vrednosti od 352.440.00 evra) predao radi dalje prodaje N.B., a od koga su predmetni satovi i privremeno oduzeti, dok su lica S.Š., i A. J., lišeni slobode u neposrednoj blizini stana gde živi N.S..

„Policijski službenici SBPOK su na ruci N.S., pronašli i oduzeli jedan sat marke „Breguet“ dok su pretresom stana koji koristi N.S., u centru grada u Beogradu pronašli i privremeno oduzeli 33 ručna sata, marke „Breguet“ i jednu zlatnu narukvicu iste marke ukupne vrednosti više od 2.700.000 evra. Putem Ministarstva spoljnih poslova Srbije od strane policijskih službenika Nemačke dobijena je potvrda da je u predmetnom razbojništvu oduzeto ukupno 41 ručna sata i jedna narukvica marke „Breguet“, zaključuje se u saopštenju.

Kako je navedeno, svim licima koja su uhapšena određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.