Georgiev: RTS i ostale televizije s nacionalnom frekvencijom ne rade ništa

Vesti 22. dec 202015:21 > 15:31
N1

Direktor Njuzmaks Adria Slobodan Georgiev rekao je da, na sreću Njuzmaksa, RTS "ne radi ništa, kao ni ostale velike televizije sa nacionalnom frekvencijom", pa je bizarna situacija da su jedini konkurenti kolege sa N1, dok direktorka Minacord medija Manja Grčić smatra da su medijske podele prisutne svuda u svetu, ne samo u Srbiji.

Imamo i sumanutu borbu na tržištu kablovskih operatera. Razumem da neko hoće da podigne kompaniju, ali neke stvari ove i prošle godine nisu normalne, neke čak i protivzakonite i u takvim okolnostima, dobro da je „naše dete živo“, rekao je Georgiev aludirajući na Njuzmaks.

Imamo prostor, a kad bismo imali mogućnost da naš program vide na način kako vide programe privatnih televizija sa nacionalnim frekvencijama, mislim da bi to bilo mnogo gledanije, naglasio je on na konferenciji „Mediji u trouglu između pandemije, ekonomske krize i tehnoloških promena“.

Georgiev je dodao i da je ljudima iz vlasti zabranjeno da govore sa novinarima te kuće.

Direktorka Minacord medija Manja Grčić istakla je da medijska polarizacija prisutna svuda, ne samo u Srbiji. „Imamo medije koji su jasno na strani vlasti i druge za koje nije jasno na drugoj strani, što je možda i opasnije jer se etiketiraju kao jedini objektivni. Mislim da su benigniji ovi na strani vlasti od drugih“, istakla je Grčić.

Direktor RTV Vojvodine Miodrag Koprivica rekao je da se pokrajinski javni servis prilagodio uslovima pandemije, sačuvao je ljude od virusa i „hvala Bogu, svi su na broju“.

Pokušali smo i uspeli da sačuvamo programsku i uređivačku politiku, jačali smo informativu, dečji program, filmski, rekao je Koprivica i dodao da je javni servis sa prosvetnim vlastima snimao školske programe na svim manjinskim jezicima.

Koprivica je rekao da je RTV Vojvodina imala problem sa prihodima iz budžeta u avgustu, kada su uskraćeni za 200 miliona dinara, ali je onda to vraćeno jednim delom i prihodi su manji za 100 miliona i ove godine.