Veselinović: REM je Mesni odbor Srpske napredne stranke

Vesti 23. dec 202012:43 > 12:46
N1

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović je prelepio tablu sa oznakom Regulatornog tela za elektronske medije na sedištu tog tela natpisom "Mesni odbor Srpske napredne stranke - REM".

POVEZANE VESTI

Veselinović je novinarima ispred sedišta REM rekao je da naziv „SNS mesni odbor REM“ pokazuje suštinu onoga što danas predstavlja REM.

On je ukazao da je Skupština Srbije, koju on naziva većim mesnim odborom SNS za članove REM ponovo izabrala ljude koji su tu instituciju „bacili u blato“.

Govoreći o izboru Olivere Zekić za predsednicu Saveta REM, Veselinović je ocenio da je to ozbiljno izrugivanje sa građanima, medijima i „zdravom pameću“ i dodao da je Zekić „žmurila“ kada je emitovan spot koji je ciljao metu na leđima lidera GI SDP Olivera Ivanovića i koja je televizije sa nacionalnom pokrivenošću pretvorila u celodnevni rijaliti.

On je pozvao predstavnike Evropske unije da vide kako izgleda medijska scena u Srbiji, ko vodi regulatorno telo, šta se dešava u REM i na televizijama s nacionalnom pokrivenošću.

Veselinović je istakao da ono što se radi sa REM predstavlja dokaz da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće dozvoliti poštene izbore i upitio poruku svim opozicionim strankama, pojedincima i grupama građana da protiv „tog zla koje ubija slobodnu reč“ moraju zajedno da se bore i da se, ako treba, udruže i sa „crnim đavolom“.