Brnabić, Kisić, Kon i članovi Kriznog štaba u četvrtak primaju vakcinu

Tanjug/Slobodan Miljević/Arhiva

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, primiće u četvrtak, 24. decembra, vakcinu protiv koronavirusa na Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" , saopšteno je iz Vlade. Vakcine će primiti i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Кisić Tepavčević, epidemiolog Predrag Кon i članovi Kriznog štaba za borbu protiv korone.

Ministarka rada i socijalne politike Darija Kisić Tepavčević potvrdila je za portal Nova.rs da će se sutra vakcinisati Fajzerovom vakcinom protiv koronavirusa. 

„Da, sutra ću se vakcinisati“, rekla je Kisić Tepavčević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas je izjavio da bi sutra trebalo da krene vakcinacija protiv koronavirusa u Srbiji, i to od domova za stare. 

„I neko iz državnog vrha će da primi vakcinu, da li Ana, Darija ili ja, videćemo. Nekoga od nas ćemo da ostavimo za drugu, da pokažemo ljudima da je dobra svaka vakcina koju naš zdravstveni sistem dobije“, rekao je Vučić.

Predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju protiv kovida 19 Mirsad Đerlek izjavio je za RTS da su korisnici domova prioritetni kako bi se smanjio pritisak na bolnice, u kojima su teški slučajevi najčešći među starijom populacijom.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.