Hočevar u poslanici: Vakcine iz ćelija fetusa na duge staze pružaju novi kovid

Vesti 23. dec 202014:07 > 14:23
Beta/Milan Obradović

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar upozorio je da "ako nam danas pružaju vakcine koje su sastavljene i iz manipulisanih ćelija ljudskoga bića, iz ljudskih fetusa i govore nam da nam daju lek, onda nam zapravo na duge staze pružaju novi kovid".

Hočevar je u Božićnoj poslanici ocenio da je pandemija koronavirusa „najopasniji bunt našeg neusklađenog odnosa života i Života“.

„Isus se ne miri sa tim da živimo u strahu i neizvesnosti. Nije, naime, volja Njegova da budemo zatvoreni, izolovani, udaljeni jedni od drugih, kamoli da je želja Njegova da živimo sa maskama na licu“, naveo je on.

„Sve to nije po volji Njegovoj“, nastavio je Hočevar i naglasio: „Sve to smo, nažalost, svesno ili nesvesno, sami izabrali. Mislili smo da možemo menjati sopstveni identitet i da sebe proglasimo ‘tvorcima’, ‘bogovima'“.

I to „ne samo u podizanju veličanstvenog tornja u Parizu, i ne samo u tolikim ateističkim i antiteističnim ideologijama i režimima, nego i u našem praktičnom ateizmu, mi sami svesno proterujemo Boga, uklanjamo Izvor života, pa time i zdravlje“, naveo je nadbiskup.

Ocenio je da pandemija „koju neki nazivaju ‘pošast’, a drugi se njome bave samo jednostrano i jednosmerno, dok je se treći samo boje, od nje beže i čekaju vakcinaciju“ može za sve ljude postati „istinska proročka snaga“.

„Čovek je sposoban da prašta, mada retko to čini. Ali priroda nikada ne prašta. Priroda, naime, i ne može da prašta. Ne može, jer ili funkcioniše po od Boga datim zakonima, ili sama nužno postaje bunt, otpor, bolest, nosilac smrti“, naveo je nadbiskup.

„Ne može nam sebična ljudska ruka, koja traži novac i slavu, doneti zdravlje. To može samo bezuslovna ljubav sklopljena u neraskidivom bračnom zavetu, koja se besplatno daje, živi i rađa život u majčinskom krilu“, naveo je Hočevar i vernike pozdravio tradicionalnim pozdravom „Mir Božji: Hristos se rodi – uistinu se rodi“.

Vernici koji poštuju gregorijanski kalendar Božić slave 25. decembra.

Vatikan: Vakcina moralno prihvatljiva dok nema alternative

Podsetimo, Vatikan je u ponedeljak katolicima poručio kako je moralno prihvatljivo koristiti vakcine protiv kovida-19 čak i ako su za njihovu proizvodnju korišćene ćelije iz tkiva pobačenih fetusa.

Tumačenje Kongregacije za nauku vere glasi da su takve vakcine dopuštene sve dok ne postoji alternativa.

Kako je ranije u odvojenoj izjavi američkim katolicima prošle nedelje navela Biskupska konferencija SAD-a, vakcine koja su proizvele kompanije Fajzer i Moderna u određenoj meri su povezane sa ćelijama tkiva fetusa pobačenih u prošlom veku.

Koje sastajke zapravo sadrže vakcine

U trenutku kada kruže brojne teorije zavere o vakcinama protiv kovida 19, farmaceutske kompanije koje su proizvele vakcine – od kojih će se jedna koristiti i u Srbiji – „Fajzer“ i „Moderna“, objavile su sastojke koje one sadrže.

Aktivni sastojak vakcina su modifikovani „isečci“ virusnog genetskog materijala, odnosno informacione RNK, koja telu služi kao – kako su pojasnili – „genetska vreća za udaranje“ kako bi organizam naučio kako da se bori protiv proteina koji pomažu kovidu 19 da uđe u naše ćelije, prenosi Biznis insajder.

Mešavina šećera, soli i masti služi da ublaži efekat vakcine na telo i omogući da bude data putem intra-muskularne injekcije.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.