Stanarka doma penzionera: Vakcinisan ko se sam prijavio, druga doza u januaru

Vesti 25. dec 202009:31 > 09:39
Tanjug / Jaroslav Pap

Stanari beogradskih domova penzionera vakcinisani su protiv koronavirusa samo nekoliko sati pošto su vakcinu primili premijerka Ana Brnabić i nekoliko članova Kriznog štaba.

Kako je za N1 potvrdila jedna od žena koje su u četvrtak vakcinisane u domu penzionera Bežanijska kosa, vakcinisani su samo oni koji su se dobrovoljno prijavili.

„Pre nekoliko dana su nas pitali ko hoće da se vakciniše i ja sam se prijavila. Nekoliko nas se prijavilo, ukupno desetak“, rekla je penzionerka koja je tražila da joj se ime ne objavljuje.  

POVEZANE VESTI

Ona je rekla da su im u ponedeljak ujutru podeljeni zaštitni mantili, hiruruške rukavice, kape i navlake za obuću pre nego što su odvedeni da prime vakcinu. Nekoliko ljudi je dovezeno u dom na Bežanijskoj kosi.  

„Sestre su nas uvele u ordinaciju gde su nam dali injekciju u ruku“, rekla je i dodala da niko od njenih sustanara nije imao loše reakcija ali da su se neki žalili da ih boli ruka.  

„Rekli su nam da ćemo kroz 28 dana dobiti sledeću dozu vakcine“, dodala je ona.

Uprava doma je potvrdila da su stanari koji se prijavili dobili prvu dozu Fajzerove vakcine i da će sledeću dozu dobiti u januaru. Uprava nije dobila instrukcije za period nakon što stanari doma dobiju i drugu dozu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.