Ne davimo Beograd: Po ultra brzom postupku u utorak odlučuju o Makiškom polju

Vesti 25. dec 202012:43 > 12:44
N1

Pokret Ne davimo Beograd upozorio je da Skupština Beograda, na sednici zakazanoj za 29. decembar, planira da "po ultra brzom postupku" usvoji plan detaljne regulacije Makiškog polja koji će područje beogradskog vodoizvorišta pretvoriti u stambeno poslovnu zonu, koja će, kako ističu, ugroziti životnu sredinu glavnog grada.

POVEZANE VESTI

 „Podsećamo da je u pitanju plan kojim se područje vodoizvorišta pretvara u stambeno-poslovnu zonu i priprema za investitore bliske vlastima. Na ovaj način investitor će dobiti lokaciju od neprocenjive vrednosti za budućnost Beograda i njegove građane i građanke i njihovo vodosnabdevanje, kvalitet života i životne sredine. Podsećamo da ovaj plan od početka prate problemi i da je na javnoj sednici komisije za planove gde se raspravljalo o njemu, javnost bila sprečena da prisustvuje“, naveli su iz NDMBGD.

Inicijativa Ne davimo Beograd je pozvala Skupštinu grada Beograda i njenog predsednika Nikolu Nikodijevića da taj plan skinu sa dnevnog reda, a gradske vlasti da od toga u potpunosti odustanu i da po okončanju sednice organizuju široku diskusiju stručne i zainteresovane javnosti o tom pitanju.

„Ukoliko ipak ovaj plan ostane na dnevnom redu, pozivamo odbornike Skupštine grada da se na svaki mogući način usprostave njegovom donošenju“, dodaje se.