Vučić: Pomoć UAE u medicinskoj opremi vredna više miliona evra

Vesti 25. dec 202013:39 > 13:47
Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Aleksandar Vučić dočekao je avion sa doniranom medicinskom opremom iz Ujedinjenih Arapskih Emiratada navodeći da su UAE pokazali ogromno prijateljstvo i da nisu štedele. Medicinska oprema, vredna više miliona evra, koja je kao pomoć stigla u Srbiju je lična pomoć šeika Mohameda bin Zajed al Nahjana i dovoljna je za jednu celu kovid bolnicu, istakao je predsednik Vučić.

 Vučić je podsetio da je to drugi avion koji je stigao iz UAE. Mnogo im hvala, rekao je Vučić, dodajući da „nije bilo šanse da ostanemo bez aparata i lekova pored ovakvih prijatelja“.

Vučić je kazao da je to pomoć koja Srbiju ne košta ni dinara, čak je i prevoz organizovao veliki prijatelj Srbije iz Ujedinjenih arapskih Emirata, šeik Mohamed.

Dobili smo i magnetnu rezonancu i slajsne skenere i pokretne slajsne skenere i rendgen aparate, zaštitnu opremu – 30.000 skafandera, naočare, vizire, rukavice, različite maske, respiratore – kako obične, tako i hajflou, rekao je Vučić koji je na aerodromu bio sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i direktorom BIA Bratislavom Gašićem.

„Samo jedna magnetna rezonanca je 14,5 tona teška“, rekao je.

Vučić je novinarima na aerodromu Batajnica rekao da je dobio informaciju da će najverovatnije jedan 64-slajsni skener da ide na VMC na Karaburmi.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.