Optužena majka dece stradale u požaru

Vesti 27. okt 201413:00 > 13:05
N1 info

Treće osnovno tužilaštvo podnelo je sudu optužni predlog protiv Živane Stanković (27), kojoj su 26. septembra, u požaru u baraci na Novom Beogradu, stradala tri deteta, a sud joj je produžio pritvor.

Stankovićeva se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti učinjeno iz nehata, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu Boris Palović.

Za to delo predviđena je kazna zatvora do osam godina, a optužnim predlogom tužilaštva predložena je kazna od dve godine zatvora, precizirao je tužilac.

Stankovićeva, koja je imala petoro dece, godinama unazad prosila je po ulicama i lokalima u centru grada, noseći bebu u rukama. Često je bila i agresivna.

N1 info

Tri deteta su joj stradala u toku noći u baraci u kojoj su živeli, jer je Stankovićeva zaboravila da ugasi sveću koja je ostala da gori na stolu.

 Deca, stara pet, sedam i devet godina, izgorela su spavajući na krevetu, dok je majka uspela da spasi jednu bebu, koju je preuzeo Centar za socijalni rad.

Izgorela baraka nalazila se iza naselja „Dr Ivan Ribar“ na Novom Beogradu, veličine do 20 kvadratnih metara, bila je sagrađena od kartona i drvenih dasaka.

Reč o delu iza naselja „Dr Ivan Ribar“ u pravcu reke Galovica, uzvodno uz Savu.