Osumnjičeni za ubistvo Opačića se predozirao u Češkoj

Vesti 02. jul 201513:43 > 18:22
N1info

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je osoba za koju se sumnja da je ubio Nenada i Jasminu Opačić, preminuo od predoziranja u Češkoj.

On je precizirao da je ubistvo bračnog para Opačić rasvetljeno u saradnji sa kriminalističkom policijom Češke i Španije, koaj je učestvovala u istrazi iz operativnih razloga.

„Postoje otisci koje smo identifikovali, kao i DNK analiza koja je na odeći ovog lica pronađena u Republici Srbiji“, rekao je Stefanović u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, nakon upoređievanja i razmene podataka sa partnerskim lužbama u Češkoj i Španiji i ovo krivično delo je rasvetljeno.

Ranije danas direktor policije Milorad Veljović saopštio je da je osoba o kojoj je reč Janoš Šnajder, i da je srpska policija tu informaciju dobila od Interpola.

„Radi se o (Janošu) Šnajderu“, rekao je Veljović, uputivši novinare za dodatne informacije na Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala.

Veljović je napomenuo da je srpska policija ranije podnela krivičnu prijavu protiv Šnajdera i da je slučaj 99 odsto rešila, ali da nije želela da zbog istrage obavestava javnost o tome.

Bračni par Opačić, Nenad i Jasmina ubijeni su 28. februara u Novom Sadu.

Opačić je osuđen za više krivičnih dela na 14 godina zatvora i slovio je za vođu „veterničkog“ klana, a ubijen je zajedno sa suprugom kada je bio na zatvorskom godišnjem odmoru.

Prema neslužbenim informacijama, MUP je pre nekoliko meseci imao saznanja i dokaze o ubici Opačića ali je izvršilac neposredno po počinjenom zločinu pobegao iz zemlje i bio nedostupan organima gonjenja.

Srpska policija sa tim informacijama upoznala je partnere u drugim zemljama.