Pinoti zahvalila na spremnosti VS da učestvuje u misijama

Vesti 02. jul 201514:11 > 14:17
Tanjug/Dragan Stanković

Premijer Aleksandar Vučić i ministarka odbrane Italije Roberta Pinoti saglasili se da ima mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti odbrane.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, premijer i ministarka su na sastanku ocenili da je nivo političkih i ekonomskih odnosa Srbije i Italije izuzetno visok.

„Srbija je spremna da učestvuje u svim međunarodnim mirovnim misijama pod pokroviteljstvom EU i UN u saradnji sa Italijom“, rekao je Vučić.

On je istakao da Vlada Italije daje veliku podršku evropskim integracijama Srbije i uputio ličnu poruku zahvalnosti premijeru Renciju za njegove izjave podrške ostvarenju spoljnopolitičkog cilja Srbije – članstva u Evropskoj uniji.

Ministarka Pinoti zahvalila je Vladi Srbije na spremnosti za učešće pripadnika Vojske Srbije u mirovnim misijama, jer one povećavaju stabilnost u međunarodnom okruženju.

Ona je istakla značaj opredeljenosti premijera Vučića da doprinese stabilnosti u regionu zapadnog Balkana, koji se, kao i cela Evropa, suočava sa sve jačim tenzijama.