DS: Prodaja Telekoma na štetu građana

Vesti 05. jul 201511:58 > 15:28
N1

Demokratska stranka saopštila je da je način na koji Vlada Srbije namerava da proda Telekom samo još jedan od dokaza za neznanje i nesposobnost ove vlasti i na štetu je građana.

Pokušaj prodaje najvažnije srpske firme, po uslovima koje je objavila Agencija za privatizaciju pokazuje da ljudi bez škole, sa kupljenim diplomama mogu jedino da otimaju i to oni i rade. DS navodi da se iz poziva za prikupljanje ponuda uopšte ne vidi šta je predmet prodaje, da li je u pitanju većinski ili manjinski paket državnih akcija.

Takođe, poziv je raspisan pod netransparentnim uslovima, bez ikakvih garancija da će kupac biti iz grupacije strateških partnera, odnosno firmi koje su u biznisu telekomunikacija.

U saopštenju se dodaje i da Telekom Srbiju teoretski može da kupi onaj ko ima godišnji prihod od oko 170 miliona evra, što je pet puta manje nego poslovni prihod koji ostvaruje Telekom.

Telekom Srbije u ovom momentu nije imovinsko-pravno uređen sistem, što je i bio jedan od osnovnih razloga za produženje rokova u Zakonu o javnoj svojini, podseća se u saopštenju DS.

Zbog svega ovoga DS zahteva da se obustavi ovakav način prodaje Telekoma, „jer je već sada očigledno da će ovo, zbog nestručnosti, bahatosti i nesposobnosti režima Aleksandra Vučića, baš poput Beograda na vodi, biti još samo jedan u nizu poslova na štetu građana Srbije“.

SNS: DS zaboravio da je hteo da proda Telekom

Srpska napredna stranka učiniće sve da od Srbije stvori modernu, ekonomski jaku državu, a Vlada Srbije, predvođena SNS, zalaže se za bolje funkcionisanje preduzeća, saopštila je SNS u odgovoru na tvrdnje Demokratske stranke povodom poziva za prikupljanje ponuda za prodaju Telekoma Srbija.

Što se tiče prodaje Telekoma, da podsetimo DS da su oni isti taj Telekom prodavali, bezuspešno, samo da bi pokrili ogroman budžetski deficit, jer su narodne pare trošili i na kupovinu glasova pred izbore, da ne govorimo da su opustošili sva javna preduzeća“, navodi SNS.

U saopštenju SNS navodi da će „učiniti sve da od Srbije stvori modernu, ekonomski jaku državu, a Bojana Pajtića molimo, dok je još uvek šef vojvođanskog režima, doduše ne još dugo, da bar nekad ode na posao i zaradi platu, jer ga građani plaćaju iz svog džepa“.

„SNS pita DS da li, kada pominju da je nešto na štetu građana, misle na to što Bojan Pajtić ništa ne radi, i što nikada nije na svom radnom mestu, ili misle na vreme kada je Bojan Pajtić bio redovniji na svom poslu i po ceo dan i noć smišljao kombinacije kako će opljačkati Razvojnu banku Vojvodine, Fond za razvoj, Fond za kapitalne investicije, pokrajinske robne rezerve…“, navoi se u saopštenju.