Marko Milićev deportovan iz Kine

Vesti 08. sep 201409:11 > 11:13
Izvor: Tanjug / MUP Srbije

Marko Milićev, osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće na Brankovom mostu 25. jula u kojoj je nastradao Luka Jovanović, u nedelju uveče je avionom deportovan iz Kine u Beograd, a u toku dana bi trebalo da bude priveden u Palatu pravde.

Shodno zakonskoj proceduri, on bi u roku od 48 sati od sinoćnjeg hapšenja na aerodromu Nikola Tesla, iz Okružnog zatvora u Beogradu trebalo da bude doveden kod sudije za prethodni postupak.

Zakon nalaže da se pred sudijom izjasni gde se i zašto skrivao, nakon čega će biti odlučeno da li će rešenje o pritvoru ostati na snazi.

Milićevu je pritvor određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica jer je bio u bekstvu, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini.

Tanjug / MUP Srbije

Prema zakonskoj proceduri Milićev bi u najkraćem roku trebalo i da bude saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu koje vodi istragu protiv njega i njegovih pomagača, koji su mu pomogli da se krije 15 dana u Beogradu.

Milićev se tereti za krivično delo „teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja“, učinjeno iz nehata i za koje mu prema zakonu preti kazna od jedne do osam godina zatvora.