Nikolić: Linčovanje Vučića odraz loših odnosa u BiH

Vesti 12. jul 201510:13 > 10:16
AFP/Bertrand Guay

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da napad na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, koji je označio kao pokušaj linčovanja, predstavlja odraz loših odnosa u BiH i pokazatelj mišljenja pojedinih bošnjačkih političara i verskih vođa o Srbima.

„Pokušaj linčovanja predsednika Vlade Srbije je odraz loših, skoro neprijateljskih, odnosa u BiH i jasno pokazuje šta o Srbima kao narodu misle pojedini bošnjački političari i verske vođe“, izjavio je Nikolić a saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

 Nikolić navodi dalje da je Vučić napadnut zato što je predstavljao Srbiju i što je „došao sa rukom ispruženom u znak pomirenja“.

„Niko ne sme da ostane ravnodušan pred divljaštvom koje je ličilo na napad na srpske svatove 1992. godine. Ako je potrebna izuzetna hrabrost da bi se otišlo u prijateljsku posetu, onda se postavlja pitanje šta je tek neprijateljstvo“, naveo je Nikolić i čestitao Vučiću na hrabrosti i njegovom obezbeđenju na odanosti.

Predsednik Srbije ističe dalje da Srbija svoj stav prema drugim narodima i državama neće da menja, on ostaje prijateljski, a drugi treba da se zamisle nad onim što čine ili su učinili svađajući nas 20 godina posle građanskog rata.