Mihajlović: Svi dugujemo zahvalnost premijeru

Vesti 12. jul 201511:08 > 11:10
Tanjug/Sava Radovanović

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović smatra da je napad na premijera Vučića u Potočarima napad na evropsku budućnost građana Srbije i pokušaj zaustavljanja pomirenja.

„I među Srbima i među Bošnjacima postoje oni koji bi dalje da ratuju, koji bi da ponovo vrate krug osvete. Mi na to ne pristajemo, i to je premijer Vučić i pokazao“, poručila je Mihajlović.

Ona je istakla da danas svi dugujemo veliku zahvalnost premijeru za hrabrost i nepokolebljivost, jer je politiku saradnje i mira u regionu stavio ispred loše bezbedonosne procene i lične bezbednosti i otišao da pruži ruku pomirenja bošnjačkom narodu.

„Ovo je je hrabar, častan i dostojanstven potez državnika kakav je naš predsednik vlade Aleksandar Vučić“, navela je Mihajlović, a saopšteno je iz njenog kabineta.

Mihajlović navodi da su organizatori pokušaja atentata želeli da Srbiju i sve zemlje u okruženju vrate u prošlost, na početak devedesetih, što bi, kako ističe, našu decu, decu Bošnjaka i Hrvata vratilo na put sukoba, neizvesne budućnosti, straha i patnje.

Ona podseća da je neretko u istoriji atentat služio kao sredstvo zaustavljanja prosperitetne politike i uvođenja haosa.

„Napad na našeg premijera je znak upozorenja za sve nas, i Srbe i Bošnjake i Hrvate, ali i Evropsku uniju da ovakve stvari u budućnosti ne smemo da dozvolimo i da posle ovog sramnog napada zajedničkim snagama svi treba da stanemo uz premijera i pomognemo mu još više da dođe do što boljih bilateralnih odnosa sa svim zemljama u okruženju“, zaključila je Mihajlović.