Policija Kosova: Nije pronađen otrov kod uhapšenih

Vesti 12. jul 201520:36 > 20:44
Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Policija Kosova je demantovala medijske informacije da je pronađen otrov kod jedne od pet osoba uhapšenih u subotu, kod jezera Badovac u opštini Gračanica, pod sumnjom da su pripadnici ekstremne Islamske države (ID).

Medijske informacije da je otrov pronađen u tašni Enisa Latifija iz Vučitrna, jednog od uhapšenih, njegova advokatica Sabrija Jašari je prvo potvrdila, a potom negirala. Ona je za RTK rekla: „Molim vas, loše sam shvaćena, nije bilo otrova“.

Kako prenose mediji u Prištini, Jašari je ranije kazala da je „pored zastave ISIS-a, maski i rukavica, u tašni koja je pronađena pored uhapšenih, nađen i otrov“.

Portparol policije Kosova Baki Kelani je odbacio izjavu advokatice.

Pet uhapšenih u subotu kod jezera Badovac, u opštini Gračanica, dovodeni su u Osnovni sud u Prištini u pratnji velikih policijskih snaga.

Kako saznaje portal Koha.net, četiri od pet uhapšenih su, pored Enisa Latifija, njegov bratanac Besnik Latifi iz Vučitrna, Gazmend Halili i Milazim Hađijaj, obojica iz opštine Istok, dok identitet pete osobe još nije poznat.

Predsednik Osnovnog suda u Prištini Hamdi Ibrahimi rekao da će sud odluku o statusu uhapšenih doneti sutra, s obzirom na to da će ročiste koje je u toku trajati do kasnih sati.

Na magistralnom putu Priština – Gnjilane, kod jezera Badovac, u subotu noć uhapšeno je pet osoba za koje se sumnja da su pripadnici ID.

Prema rečima portparola policije Kosova Baki Keljani, kosovska policija je u 01.40 sati posle ponoći u subotu zaustavila dva vozila marke golf 2 i pasat crvene boje.

Kako su mediji u Prištini preneli, u vozilima su pronađeni municija, oružje i određeni materijali koji ukazuju na delatnost ID, a sumnja se da su osobe povezane sa tom terorističkom orgnanizacijom. Mediji su objavio i da se radi o stanovnicima Kosova.

Snabdevanje vodom iz jezera Badovac bilo je obustavljeno više sati zbog toga što se sumnjalo da su uhapšeni teroristi planirali da otruju vodu ovog jezera, iz kojeg se snabdeva pola Prištine.