Dačić: Izvinjenje nije dovoljno, uhapsite napadača na Vučića

Vesti 13. jul 201507:52 > 07:57
Tanjug/Oksana Toskić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom napada na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, da nije dovoljno samo izvinjenje člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i verbalna osuda, već hapšenje napadača i organizatora.

„Zahtevamo kompletnu istragu. I ne samo istragu bez rezultata, već hapšenje i to ne samo direktnih izvršilaca, već i organizatora. Ovo je bio pokušaj ubistva i linč premijera jedne države„, rekao je Dačić za Kurir.

Dačić je ocenio da je izjava direktora Direkcije za koordonaciju policijskih tela BiH Mirsada Vilića da je odgovornost pre svega na premijerovoj pratnji, skandalozna i da je reč o provokaciji.

„Tražimo da se njihovi državni organi pokažu na delu. Ovim se pokazalo da su svi državni organi u BiH, zaduženi za bezbednost komemoracije u Potočarima, pali na ispitu“, naveo je on.

„Oni su bili organizatori skupa i nisu smeli da dozvole da se bilo šta desi. Kada nama neko dođe u posetu, mi smo odgovorni. Izjava njihovog direktora je skandalozna i očekujem da se neko od nje ogradi“, rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je ponovio da je zbog napada u Potočarima naš ambasador u BiH lično predao demarš Ministarstvu spoljnih poslova BiH i naglasio da se uopšte ne razmatra mogućnost povlačenja ambasadora Srbije u Sarajevu.