Vučić poziva članove Predsedništva BIH u posetu

Vesti 13. jul 201520:30 > 20:32
N1/screenshot

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u utorak zvanično pozvati sva tri člana Predsedništva BiH u posetu Beogradu i bilo kome gradu u Srbiji, bilo kada.

Vučić je rekao da prihvata izvinjenje bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, navodeći da ga je Izetbegović zvao posle incidenta, ali da se on nije javljao, niti odgovorio na poruku.

„On (Izetbegović) mi je garantovao bezbednost nekoliko dana pre toga“, rekao je Vučić za RTS.

„Bakir mi je garantovao bezbednost. Pravio se da me ne vidi, nije se ni pozdravio sa mnom. Nijedna delegacija nije ostala pored mene. Moj problem je što nisam hteo da spustim glavu“, kazao je Vučić i poručio da Izetbegović, da je došao u Srbiju, nikada ne bio mogao da bude napadnut.

Srbiju sam svuda odgovorno predstavljao, nikome nikada ne bi falila dlaka sa glave, svaki naš gost je bio rado viđen i osećao se kao kod kuće, istakao je Vučić, komentarišući napad u Potočarima.

Prema njegovim rečima, i kod pravoslavnih Srba, Bošnjaka i muslimana bitno je kako se dočekuje gost i velika je sramota ne dočekati gosta na pravi način. „Ja mogu da govorim o ličnim razočarenjima…Ima još jedan deo u Potočarima koji nije snimljen, gde su nas napali i nogama i pesnicama“, naveo je premijer.

„Mislim da Srbiju nisam osramotio“, istakao je Vučić, dodajući da je zato išao uzdignute glave.

On je zahvalio Ćamilu Durakoviću i majkama žrtava na način kako su ga primili i da bi mu najveća čast bila ako bi bilo kada te iste žene, koje su izgubile svoj najmilije, htele da ga prime.

Premijer je posebno zahvalio svim Bošnjacima iz Srbije i Bosne.