Šulc: Vrata EU otvorena, Srbija pripada Evropi

Vesti 14. jul 201520:47 > 20:52
Reuters

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc poručio je na sastanku sa predsednicom Skupštine Majom Gojković da Srbija pripada Evropi i da su vrata EU otvorena za zapadni Balkan.

On je rekao da Srbija i Evropska unija moraju da ulažu u nastavak predstojećeg procesa evrointegracija, naglasivši da članstvo u EU treba posmatrati kao zajednički cilj Srbije i Unije, saopšteno je iz kabineta predsednice Skupštine.

Šulc je izrazio podršku evropskih struktura regionalnoj politici mira i stabilnosti koju vodi Srbija, dodaje se u saopštenju.

Gojković je na sastanku rekla da je Srbija posvećena procesima evropskih integracija, koje imaju punu podršku u aktuelnom sazivu parlamenta i da je odlučno opredeljena za dalje sprovođenje reformi. Predsednica Skupštine je ukazala da je za Srbiju važno što Evropska unija prepoznaje ostvareni napredak zemlje i navela da očekuje što skorije otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja.

Ona je ukazala da je Srbija posvećena unapređenju regionalnih odnosa i da neće odustati od politike saradnje, mira i stabilnosti, kao i da postoji interes da zemlje regiona sarađuju u mnogim oblastima, posebno u ekonomiji i infrastrukturi.