Nezadovoljni malinari traže pregovore s Vladom

Vesti 16. jul 201511:59 > 12:08
Freeimages/antkevyv

Predstavnici Asocijacije "Malinari Srbije" će ubuduće samostalno voditi pregovore o ceni maline sa nadležnim organima, rekao je danas predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović.

On kaže da dosadašnji razgovori koji su vođeni sa predstavnicima ministarstava i hladnjačarima nisu dali nikakve rezultate.

„Dosadašnji pregovori nisu urodili plodom jer predstavnici drugih udruženja vode računa samo o sopstvenim potrebama, a ne o interesima poljoprivrednim proizvođačima“, naveo je on.

Asocijacija će, kaže Radović, zastupati malinare Zlatiborskog i Moravičkog okruga.

On je pozvao predstavnike Ministarstva poljoprivrede i Vlade da sagledaju stanje na navedenom terenu, imajući u vidu da je proizvodnja malina umanjena za 40 odsto.

„Pomenute nadležne institucije bi trebalo da održe sastanak sa Asocijacijom kako bi se pronašlo rešenje po pitanju cene „crvenog zlata“. Mi i dalje zahtevamo cenu od 2,3 evra po kilogramu, a na našem području ona trenutno iznosi od 196 do 204 dinara“, precizirao je Radović.

On je napomenuo da u Mačvansko-kolubarskom okrugu kilogram maline staje od 205 do 250 dinara. „Zbog toga tražimo istu cenu jer je kvalitet našeg „vilameta“ odličan“, rekao je Radović.

„Ukoliko nam nadležni ne izađu u susret bićemo prinuđeni da otpočnemo proteste“, zaklučio je on.