Danas sunčano i veoma toplo, temperatura do 37 stepeni

Vesti 17. jul 201507:51 > 07:52
Reuters

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas u Srbiji biti pretežno sunčano i veoma toplo te da će se najviša dnevna temperatura kretati od 34 do 37 stepeni.

Kako je navedeno, danas će u Srbiji biti pretežno sunčano i veoma toplo, a posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je pojava pljuskova i grmljavina u severnim i zapadnim krajevima.

Vetar će biti slab promenljivog pravca. Jutarnja temperatura će iznositi od 17 do 22 stepena, a najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

U Beogradu će danas, takođe, biti pretežno sunčano i veoma toplo sa slabim vetrom promenljivog pravca. Jutarnja temperatura kretaće se 22 stepena, a najviša dnevna oko 36 stepeni.

U saopštenju je istaknuto i da će u subotu i nedelju biti veoma toplo te da će najviša dnevna temperatura u većini mesta biti u intervalu od 37 do 39 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do petka 24. jula u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo.

Temperatura će biti znatno iznad prosečnih vrednosti, a samo u ponedeljak uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina uglavnom u planinskim predelima.