Mihajlović: Izetbegoviću, u Potočarima bio pokušaj ubistva

Vesti 17. jul 201512:12 > 12:16
Tanjug/Marko Đoković

Potpredsednice Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da se događaj u Potočarima može nazvati pokušajem ubistva premijera Aleksandra Vučića, te da je to ujedno bio i pokušaj urušavanja Ustavnog poretka i destabilizacije Republike Srbije.

Mihajlović je reagujući na navode Izetbegovića da veruje da će istraga pokazati da se u Potočarima nije desio pokušaj atentata, već da je to bila „spontana reakcija mase“ upitala člana predsedništva BiH zar nije on garantovao bezbednost srpskom premijeru.

„Kažite nam gospodine Izetbegoviću, da li ste vi uputili poziv našem premijeru Aleksandru Vučiću da dođe. Da li ste vi kao domaćin bili odgovorni u vašoj državi za bezbednost vaših zvanica-gostiju“, upitala je Mihajlović, a navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Ona je Izetbegovića upitala i kako je zaključio da u Potočarima nije bio pokušaj atentata, već „spontana reakcija mase“, primetivši da je sramota što niko do sada nije uhapšen.

„To je pokušaj ubistva gospodine Izetbegoviću jer motiv samog napada ima političku pozadinu i politički je inspirisan“, navela je ministarka dodajući da je sasvim nevažno da li je neki državnik napadnut kamenom, oružjem, da li je otrovan ili mu je srušen avion…

„Bitan je cilj, gospodine Izetbegoviću. To je pokušaj ubistva, gospodine Izetbegoviću“, tvrdi Mihajlović, koja smatra da je to ujedno bio pokušaj urušavanja ustavnog poretka i destabilizacije RS.