Mišković na suđenju: Šta ću ja uopšte ovde?

Vesti 17. jul 201513:49 > 13:50
Tanjug/Tanja Valič

U nastavku objedinjenog suđenja vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenima odbrana je danas tvrdila da tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz koji bi potkrepio navode o protivzakonitosti u vezi sa prodajom akcija putarskih preduzeća.

Tužilaštvo je danas nastavilo iznošenje pisanih dokaza u vezi sa izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća, a sud je izvršio uvid u dokumentaciju o osnivanju Mera invest d.o.o i ugovore tog preduzeća i Unikredit banke o kreditu od 25 miliona evra.

„Tek danas ništa ne razumem zašto se protiv mene vodi proces i šta ću ja ovde. Ja sam potpisao ugovor o kreditu što je zakonito i ništa nedozvoljeno nisam uradio“, rekao je Miroslav Mišković na suđenju pred Specijalnim sudom.

On je naveo da ne zna kuda ide ovaj proces kada je, kako tvrdi, prilikom kupoprodaje akcija putarskih preduzeća sve urađeno po propisu., kao i da je pre odobravanja kredita, banka procenila vrednost akcija.

Mišković je upitao gde je prekršen krivični zakon i šta nije urađeno u skladu sa zakonom i dodao da je ovde reč o poslu dve privatne firme i da bi u slučaju da je neko oštećen eventualni postupak trebalo da se vodi pred redovnim, a ne Specijalnim sudom.

Branilac Miroslava Miškovića, advokat Zdenko Tomanović rekao je da se od tužilaštva za organizovani kriminal nije čulo šta se to „spektakularno krivično pravno i nedozvoljeno“ dogodilo u vezi sa kupoprodajom akcija putarskih preduzeća što bi potvrdilo navode da je njegov branjenik uradio nešto protivzakonito.

„Gde je tu krivično delo? Sa kojom smelošću tužilaštvo može da kaže da je sve što gledamo stvaranje privida regularnosti tog posla“, upitao je Tomanović povodom pisanih dokaza koje je prikazalo tužilaštvo.

Protiv Miroslava Miškovića i vlasnika preduzeća Nibens grupa Mila Đuraškovića, kao i još osam optuženih, vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković pušteni su da se brane sa slobode posle hapšenja decembra 2012. godine, za šta su morali da polože jemstvo od više miliona evra.