Mekalister: CDU podržava SNS u Evropskoj narodnoj partiji

Vesti 21. jul 201516:29 > 16:34
Tanjug/Sava Radovanović

Hrišćansko demokratska unija (CDU) Nemačke podržava članstvo Srpske napredne stranke u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), kao jednoj od najznačajnijih stranaka u regionu, izjavio je visoki funkcioner CDU i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister.

Mekalister je na sastanku sa internacionalnim sekretarom SNS-a Jadrankom Joksimović još jednom pohvalio napore koje Vlada Srbije i SNS ulažu na polju sprovođenja ekonomskih reformi.

Kako se navodi u saopštenju SNS-a, pohvaljen je i pristup Srbije regionalnoj saradnji što je pozitivno uticalo na ugled i stranke i Vlade na međunarodnom nivou.

Joksimović je u razgovoru sa Mekalisterom prenela nameru SNS-a da postane deo EPP grupacije, sa kojom, navodi se, deli iste političke vrednosti i već ostvaruje dobru saradnju sa brojnim partijama članicama EPP-a.

Ona je naglasila važnost daljeg unapređivanja saradnje SNS-a i Hrišćansko-demokratske unije.

Mekalister i Joksimović razgovarali su i o razmeni partijskih delegacija i eksperata na različitim nivoima, u cilju boljeg upoznavanja sa strukturom SNS-a, položaju na političkoj sceni Srbije, kao i njenom ulogom u društvu.

Sagovornici su ocenili i da je pitanje mladih i njihovo uključivanje u politički život od velike važnosti za obe partije.

Joksimović je istakla činjenicu da je Unija mladih SNS-a već postala deo omladine Evropske narodne partije, kao i da predstavnici Unije mladih aktivno učestvuju u njenom radu.

Mekalister je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i član Predsedništva i Glavnog odbora Hrišćansko demokratske unije Nemačke.