Keri pisao Vučiću: Hvala za podršku u borbi sa džihadistima

Vesti 30. okt 201418:09 > 18:14
EPA

Američki državni sekretar Džon Keri uputio je pismo predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem, u ime predsednika Baraka Obame, zahvaljuje Srbiji na podršci međunarodnoj koaliciji u borbi protiv Islamske države Iraka i Levanta.

U pismu državnog sekretara SAD posebno se naglašava zahvalnost Srbiji na njenoj posvećenosti međunarodnom miru i odlučnosti da se suprotstavi toj terorističkoj organizaciji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

PROČITAJTE JOŠ:

 Keri je pohvalio lidersku ulogu Vučića u napretku dijaloga Beograda sa Prištinom i ocenio da bi puna primena Briselskog sporazuma iz aprila 2013. godine znatno doprinela ubrzanju procesa evropskih integracija Srbije i donela veću stabilnost regionu, dodaje se u saopštenju.

„Sjedinjene Američke Države su spremne da tesno sarađuju sa Republikom Srbijom tokom njenog predsedavanja Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju 2015. godine. Snažno konsultativno liderstvo OEBS-a je u ovim trenucima od posebnog značaja, s obzirom na to da se Evropa suočava sa jednim od najtežih izazova za svoju bezbednost u poslednjih nekoliko decenija“, zaključuje se u pismu šefa američke diplomatije upućenom premijeru Vučiću.