Vlada Vojvodine: Tresla se gora, promenili se resori

Vesti 30. okt 201420:15 > 20:27
Tanjug/Jaroslav Pap

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić saopštio je da je sa Savezom vojvođanskih Mađara postigao dogovor o rekonstrukciji pokrajinske vlasti. Većina u pokrajinskom parlamentu već mesecima se kruni - demokrate su ostale bez 13 poslanika.

Tresla se vojvođanska ravnica, a promenilo se par resora. Ovo će najverovatnije biti ishod sednice Skupštine Vojvodine najavljene za ponedeljak. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić očekuje da dobije podršku, ne samo Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, već i poslanika iz kluba Socijaldemokratske stranke.

„Očekujem da Vlada Vojvodine dobije podršku najmanje 68 do 70 poslanika, od 120 poslanika u vojvođanskom parlamentu. U tom smislu, to je veoma solidna podrška, i to je podrška na kojoj može da se zasniva efikasan rad koji će pritom biti nesmetan i koji će sa sobom nositi boljitak za građane Vojvodine“, kaže predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

PROČITAJTE JOŠ:

Šef poslaničke grupe Tadićeve partije Miloš Gagić priznaje da postoji mogućnosti da poslanici iz njegovog kluba glasaju suprotno onome što je naložio Boris Tadić.

„Kada dobijem materijal za sednicu na kojoj će se odlučivati o rekonstrukciji vojvođanske vlade, sazvaću poslanički klub i tu ćemo se izjasniti da li ćemo glasati jedinstveno. Postoji mogućnost da neko od poslanika glasa i za rekonstrukciju pokrajinske vlasti”, najavljuje Gagić.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor se o Pajtićevoj najavi nije oglašavao, ali je naveo da će zakazati sednicu čim bude dobio zahtev za njeno sazivanje.

Trenutno je najrealnija opcija da demokrate, koje drže 8 od 12 pokrajinskih sekretarijata prepuste svojim partnerima neke od njih. Spekuliše se da će to biti sekretarijati za poljoprivredu i nauku.