Novi skup podrške Ivanoviću: Omogućiti mu odbranu sa slobode

Vesti 14. avg 201514:10 > 14:15
N1 info

Sa protesta koji je danas održan u Kosovskoj Mitrovici građani su još jednom zatražili da se lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, koji osmi dan štrajkuje glađu u zatvoru, omogući odbrana sa slobode, javlja Kontakt plus radio.

Sa skupa koji je održan ispred zgrade Osnovnog suda u ovom gradu predstavnici Euleksa su označeni kao neko ko će biti odgovoran ako Ivanovićevo zdravlje bude ugroženo, a ponovljen je stav da je on politički zatvorenik.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je da “slučaj Olivera Ivanovića postaje slučaj svih nas” i da Ivanović treba da zna da nije sam.

“Nikada nismo vršili pritisak na pravosuđe niti to činimo danas, ali nemoj neko da misli da smo mi pali sa kruške i da ne znamo šta je pravo i kako sudovi treba da funkcionišu. Ovde smo zajedno danas kao što ćemo biti uvek u budućnosti,”, rekao je on.

Zamenik predsednika Građanske inicijative SDP Ksenija Božović izjavila je na protestu da reakcije iz Euleksa do danas nema i da se igraju sa životom Olivera Ivanovića. “Ukoliko dođe do drastičnog ugrožavanja njegovog zdravstvenog stanja, odgovornost je na njima. Euleks je nem, ili je na odmoru ili se bavi njihovim unutrašnjim problemima. Ali da ne zaborave da imaju obavezu jer su ga stavili nevinog u pritvor i drže ga 19 meseci, imaće odgovornost i tu,”.

Na protestu su govorili i gradonačlenik Severne Mitrovice Goran Rakić i predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Vlade Republike Srpske Milorad Arlov.

Nakon skupa koji je održan ispred Osnovnog suda građani su u koloni prošetali do ulazne kapije Pritvornog centra u Kosovskoj Mitrovici gde su uzvikivali ime Olivera Ivanovića i penzionisanog pukovnika MUP Srbije Dragoljuba Delibašića koji se takođe nalazi u pritvoru.

Protest je završen bez incidenata a tokom okupljanja grad je nadletao helikopter Kfora.