Učinjeni pomaci u rešavanju ubistva novinara

Vesti 01. nov 201412:31 > 12:33
Tanjug/Miloš Jelasijević

Komisija za istraživanje ubistava novinara u protekle dve godine učinila je "ozbiljne pomake" u rešavanju ubistava Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, kao i ubistava radnika RTS-a tokom NATO bombardovanja, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

„Komisija je pokazala ozbiljan pristup u radu i suprotstavljanju nekažnjivosti u Srbiji podizanjem optužnice i dopunom iste u slučaju Slavka Ćuruvije, kao i angažovanjem na intenzivoj istrazi ubistva Milana Pantića“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo je, povodom Međunarodnog dana za borbu protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, koji se obeležava 2. novembra, istaklo da je taj dan „izuzetan povod“ za skretanje pažnje na nerazrešene slučajeve ubistva novinara širom sveta.

„Najbolji pristup je rad na konkretnim slučajevima uz stvaranje mogućnosti da se utvrdi istina i kazne odgovorni“, navodi se u saopštenju i ističe da je to najefikasniji oblik prevencije koji predstavlja ozbiljan korak ka stvaranju uslova za neometan rad u okviru novinarske profesije.