Pastor: Rekonstrukcija vlade samo "šminkanje mrtvaca"

Vesti 01. nov 201413:12 > 13:15
Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da predstojeća rekonstrukcija pokrajinske vlade neće u suštini ništa rešiti kada je reč o krizi vlasti u Vojvodini i ocenio da je ta najavljena rekonstrukcija samo "šminkanje mrtvaca".

U Skupštini Vojvodine postoji većina, koja i bez SVM-a može izvesti rekonstrukciju pokrajinske vlade, naveo je Pastor u intervjuu novosadskom Dnevniku”, odgovarajući na pitanje kako se stranka SVM određuje prema toj temi, o kojoj će se pokrajinski poslanici izjašnjavati 3. novembra.

Pastor smatra da sa aspekta osnovnog problema, rešenje koje se najavljuje u vezi sa rekonstrukcijom ne znači ništa” i dodaje da je to rekonstruisanje vlade, koju predvodi lider DS-a Bojan Pajtić, u suštini postrojavanje Demokratske stranke uz zid”.

Ne osporavam nečije namere da to radi ali sam zabezeknut nad spremnošću DS-a da to dobrovoljno radi”, rekao je predsednik pokrajinske skupštine, ocenivši da nikad na političkoj sceni Vojvodine nije postojala toliko izražena spremnost za „iskazivanje ucenjivačke moći”“.