Vučić: Obnovićemo kuće u Krupnju pre zime

Vesti 01. nov 201414:10 > 14:16
Tanjug/Zoran Žestić

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas u Krupnju da će do zime biti obnovljene i izgrađene kuće i najavio dalju pomoć meštanima u gorivu, đubrivu, beloj tehnici...

Vučić je u razgovoru sa mešštanima primetio da su izdata ukupno 304 reššenja o pomoći i da su sva realizovana, jer je isplaćena pomoć u ukupnoj vrednosti od oko 67,5 miliona dinara.

On je rekao da je u toku gradnja 17 kuća, u koje će se useliti 60 ljudi, a da će biti podignuto jošš deset, čija izgradnja neššto malo kasni, jer se čekalo na tender, kako bi se sve procedure ispoštovale. „Zima još nije došla, a do zime ćemo završšiti sve kako smo i obećali“.

Premijer je istakao da će meštanima Krupnja stići i pomoć u gorivu, đubrivu, poljoprivrednim maššinama, semenu…za šta je obezbeđeno oko 470.000 evra.

Podneto 100 krivičnih prijava zbog malverzacija

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić je rekao i da je podneto oko 100 krivičnih prijava zbog malverzacija sa sredstvima namenjenim obnovi poplavljenih područja.

„Mučno mi je da objasnim da postoji neko ko je pokušao muku naroda sa poplavom da iskoristi da dobije nešto više. Bežim od toga i da pitam koliko je krivičnih prijava podneto, ali mislim da ih je oko 100“, rekao je Vučić.

Hoće li biti rekonstrukcije Vlade?

Premijer je rekao i da će se eventualnom rekonstrukcijom Vlade baviti od januara.

Vučić je na pitanje novinara u Krupnju da li se možže očekivati rekonstrukcija vlade, kako se to priča, kratko odgovorio: „Baviću se time od januara“.