Dačić: Vučić je kapetan, on odlučuje da li ostajem na brodu

Vesti 03. nov 201407:42 > 07:46
Tanjug/Oksana Toskić

Aleksandar Vučić je taj koji ocenjuje rad ministara, pa i moj, i ostaviću njemu da kaže da li je i koliko zadovoljan mojim i radom svakog drugog ministra, izjavio je šef diplomatije i lider SPS-a Ivica Dačić.

On kaže da ne razmišlja o tome hoće li doći do personalnih promena među ministrima nakon sumiranja rezultata rada. „Vlada vam je kao brod na koji smo se mi ministri svojevoljno ukrcali da pokažemo šta možemo. Taj brod ima svog kapetana i samo on odlučuje o tome kolika posada mu je potrebna i da li će nekog člana posade da zameni. Mi ostali, bavimo se isključivo svojim poslom“, rekao je Dačić za “Naše novine”.

Lider socijalista kaže da se Vučiću nikad nije pravdao zbog izjava funkcionera SPS-a Branka Ružića, pošto veruje da i Vučić svoj odnos prema njemu gradi na osnovi onog što radi, “a ne prema izjavama Branka Ružića ili bilo kog drugog člana SPS-a i SNS-a“.

Dačić je naveo da će do decembra odlučiti da li će se na predstojećem Kongresu SPS-a ponovo kandidovati za lidera stranke. Ako se budem kandidovao, rekao je Dačić, svakako neću hteti da se glasa za ili protiv mene, već samo za ili protiv politike koju vodim, koja je dovoljno jasna da ne može biti sumnje oko toga šta i zašto radim.