Stefanović: Otkrićemo ko je ukrao identitet Andreja Vučića

Vesti 03. nov 201407:55 > 07:59
Tanjug/Danilo Peternek

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović očekuje da će se do kraja godine znati ko je sve učestvovao u krađi identiteta Andreja Vučića.

Stefanović je u razgovoru za „Blic“ rekao da je Poreska uprava dostavila MUP-u nove informacije o ovom slučaju, na kojem se intenzivno radi.

Na pitanje zašto do kraja godine, s obzirom na to da je krađa identiteta otkrivena još 2011. godine, Stefanović je rekao da ne želi da daje rokove, ali da je uveren „da ćemo bez obzira na komplikacije i propuste iz 2011. godine koji sada otežavaju istragu, do kraja 2014. godine, imati sve relevantne činjenice“.

„Policija je 2011. uhapsila osobu iz Poreske uprave zbog zloupotrebe službenog položaja. Identitet je ukraden i korišćena je falsifikovana lična karta, koja čak ne odgovara originalnoj, za otvaranje fantomske firme. Međutim, zanimljivo je da tada nije pokrenuta istraga o fantomskim firmama, niti do dan-danas znamo ko je bio mozak te zavere, već se sve svelo na jednu službenicu“, rekao je Stefanović, podsećajući da se krađa identiteta dogodila u vreme kada SNS nije bio na vlasti.

Stefanović smatra i da je prekid koji je izazvao Nikola Sandulović na predavanju premijera Vučića u Londonu, “bio organizovan i da neko stoji iza njega”.