Ugljanin potvrdio pobedu na izborima za BNV

Vesti 03. nov 201409:46 > 09:50
Tanjug / Irfan Ličina

Nosilac liste "Za bošnjačko jedinstvo" Sulejman Ugljanin izjavio je sinoć, posle ponovljenih izbora na tri biračka mesta u opštini Tutin, da je njegova lista pobedila i da je dobijeno legalno i legitimno Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

„Bošnjaci su dobili Bosnjačko nacionalno veće, a država još jedan legitiman organ za rešavanje manjinskih pitanja, ovde konkretno bošnjaškog pitanja, na našem evropskom putu“, rekao je Ugljanin na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

„Ovo bošnjačko veće je i legitimno i legalno, imaće sposobnost i mogućnost da reši sve bošnjačke probleme i sva nerešena pitanja“, naveo je Ugljanin.

Kao nosilac liste „Za bošnjačko jedinstvo“, nastavio je on, „insistiraću da se konstitutivna sednica zakaže u najkraćem mogućem roku“. „Raduje me činjenica što smo uspeli da postignemo svoj veliki i skoro neostvarljivi cilj da izbori proteknu u svečanoj i mirnoj atmosferi i da u takvoj atmosferi dobijemo slobodno izraženu volju Bošnjaka“, rekao je Ugljanin.

Na konferenciji za novinare liste „Za bošnjačko jedinstvo“ saopšteni su rezultati ponovljenih izbora u opšstini Tutin na tri biračka mesta i saopšteni ukupni rezultati.

Kako je rečeno, zbirni rezultat ukupnih izbora na nivou Srbije sa juče ponovljenim izborima jeste da je lista „Za bošnjačko jedinstvo“ dobila 19.305 glasova odnosno 54,62 posto, a lista „Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ 16.044 glasa ili 45,3 posto.