DS: Ne možemo sa SNS-om, mi smo kao vatra i led

Vesti 03. nov 201414:01 > 14:04
TANJUG/Tanja Valić

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović izjavio je da ta partija ni pod kojim uslovima, u bilo kom obliku ili agregatnom stanju neće ući u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom „zato što je to nemoguće“.

Ne mogu se vatra i led spojiti, ne mogu se naprednjaci i demokrate spojiti i apsolutno smo čvrsti u tom uverenju i ostaćemo na toj poziciji ma šta bilo“, rekao je Stefanović novinarima u parlamentu.

On je, odgovarajući na pitanje da prokomentariše najave da će Boris Tadić zameniti Ivicu Dačića na mestu ministra spoljnih poslova, rekao da postoje razne medijske rekonstrukcije koje su obično priprema za one stvarne koje će se desiti i dodao da je ova vlada u permanentnoj rekonstrukciji.

„Oni nemaju rezltate, nemaju ništa konkretno, samo najavljuju šta će da urade i samo se rekonstruišu po ko zna koji put, zabava za građane“, prokomentarisao je šef demokrata.

Ipak, naveo je i da je to pitanje za drugu stranku, te da je stav Demokratske stranke jasan, a to je da je koalicija sa SNS nemoguća.

Ali ove druge stranke očigledno pod firmom jedne jeftine floskule pod znacima navoda, zaštita interesa građana, ili u prevodu čitaj, zašta naših interesa će verovatno ući u nekom momentu u koaliciju sa SNS“, rekao je Stefanović, napominjući da „ne zna koja stranka, ali da je očigledno da ima dosta kandidata“.