Još jedno isključenje iz SDS zbog podrške Pajtićevoj vladi

Vesti 03. nov 201418:19 > 18:23
Tanjug/Jaroslav Pap

Socijaldemokratska stranka (SDS) isključila je danas iz članstva pokrajinsku poslanicu Ivanu Milić, jer je podržala rekonstruisanu Pokrajinsku vladu i tako prekršila odluku stranačkih organa.

„Nastavićemo da isključujemo iz stranke sve one koji ne poštuju doslednu i principijelnu stranačku politiku, a poštovanje iskazuju samo prema ličnoj ambiciji“, navodi se u saopštenju.

SDS je ranije istupio iz pregovora o rekonstrukciji Pokrajinske vlade i optužio Demokratsku stranku da ne vodi računa o interesima građana.

 U odvojenom saopštenju, SDS je danas naveo da nikada Srpskoj naprednoj stranci nije ponudio savezništvo tokom pregovora o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, jer se zalažu za potpuno novu politiku, rasterećenu afera iz ranijeg perioda.

„Čini nam se da su (potpredsedniku Srpske napredne stranke) Igoru Miroviću ova načela prihvatljiva samo kada se primenjuju na druge, ali ne i na njega i ulogu koju je on prethodnih 20 godina imao u političkim zbivanjima u Novom Sadu i Vojvodini“, piše u saopštenju.

SDS dodaje da je Mirović „još manje prihvatljivo rešenje“ od predsednika DS i Pokrajinske vlade Bojana Pajtića.