Pajtić: Očekujem odmazdu nad poslanicima

Vesti 03. nov 201422:28 > 22:32
Tanjug/Dragan Stanković

Predsednik Vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je da očekuje odmazdu i prisilu nad poslanicima u pokrajinskom parlamentu koji su glasali za rekonstrukciju pokrajinske vlade, čime su, kako je rekao, odlučili da budu protiv režima u Srbiji.

Skupština Vojvodine većinom glasova podržala je rekonstrukciju pokrajinske vlade.

To su učinili i pojedini poslanici Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića koji su zbog podrške rekonstrukciji isključeni iz članstva, kao i poslanica Pokreta „Snaga Srbije“ Vera Ugričić Ilić koja je iz te partije prešla u DS.

Pajtić je za B92 rekao da mu je žao što Socijaldemokratska stranka nije odlučila da podrži rekonstrukciju pokrajinske vlasti. Dodao je da su na taj način odbili da podrže evropsku, demokratsku i slobodnu Srbiju, koja stoji nasuprot autokratske Srbije.

„Ipak, poslanici su na drugačiji način rezonovali“, ocenio je Pajtić.

On je odbacio optužbe da su pojedini poslanici na dan glasanja prešli u Demokratsku stranku, jer su navodno bili potkupljeni i izloženi ucenama i pretnjama.

„Oni nisu potkupljeni, te optužbe su besmislene i govore više o onima koji to tvrde jer to su metode njihovog rada“, rekao je Pajtić.