Odloženo suđenje Marku Milićevu

Vesti 04. nov 201410:46 > 10:49
YouTube/MUP Srbije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu danas je, zbog štrajka advokata, za 18. novembar odložen početak suđenja Marku Milićevu zbog optužbi da je svojim vozilom "mini kantrimen" na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, koji je od posledica povreda preminuo.

Na optuženičkoj klupi su, osim Milićeva i Bratislav Vesović i Saša Janković.

Milićev i njegov kum Vesović su danas iz pritvora bili dovedeni u Palatu pravde, međutim snimatelji nisu mogli da ih slikaju, jer su sprovedeni posebnim koridorom u sudnicu.

Taksista Saša Janković brani se sa slobode.

Optužnim predlogom Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“ i krivičnog dela „nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći“.

Tužilaštvo je za njegovog kuma Vesovića predložilo kaznu od tri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, za taksistu Jankovića devet meseci zatvora zbog krivičnog dela neotklanjanje opasnosti.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra doneo presude kojima su petoro Milićevih prijatelja koji su kobne večeri bili sa njim u autu osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

U sudnici je danas bio i Bojan Jovanović, otac preminulog Luke:

VideoLukin otac želi da čuje šta Milićev ima da kaže