SPS: Dačić razmišlja o kontratužbi protiv Tadića

Vesti 10. sep 201517:12 > 17:15
Tanjug/Marko Đoković

Lider SPS-a Ivića Dačić "razmišlja" da tuži Borisa Tadića i DS, zbog zloupotrebe podataka iz istrage u političke svrhe i pretnji prilikom donošenja važnih političkih odluka, kao što je bilo 2012. godine, saopštava SPS.

Posle najave nekadašnjeg predsednika Srbije i DS, a sada lidera SDS, da će podneti tužbu protiv Dačića zbog iznošenja neistina u vezi sa snimcima Dačićevog sastanka sa Rodoljubom Radulovićem, iz SPS-a navode da Dačić razmišlja o kontra tužbi.

Socijalisti u saopštenju navode i da se Tadić, „kada ne zna šta će, vadi na neobaveštenost“.

„Jedan dan je video snimke, drugi nije. Jedan dan je on pokrenuo borbu protiv kriminala, drugi dan – nije ni bilo optužnica, to sve, tek u vreme Vučića i Dačića“, navodi se u saopštenju.

Tadićeve najave da će da tuži predsednika SPS-a Ivicu Dačića, socijalisti ocenjuju kao nastavak njegovog licemerja.

„Na sudu Tadić neće moći da se vadi na to da nije znao, već će morati da odgovora, i to za zloupotrebu policije i tužilaštva. Tamo će morati da objasni čemu su služili snimci, za koje, kako sam kaže, nije znao, ako u njima nije bilo elemenata za optužnicu“, poručili su Tadiću iz SPS.

Tadić će na sudu, dodaju socijalisti, morati da odgovori i zašto su snimci protivzakonito čuvani i zbog čega, kao i da pred svedokom Draganom Markovićem, objasni zašto je Dačiću „pretio da će proći kao Sanader“, ako ne budemo u koaliciji sa njim.

„Ali, možda za tim nema potrebe, jer je Tadiću narod već politički presudio na izborima izbrisavši ga sa političke scene. U svakom slučaju, Srbija ima važnijih poslova od Tadića“, poručili su iz SPS.