DS: Zašto su osuđivani na čelnim pozicijama?

Vesti 04. nov 201415:03 > 15:05
TANJUG/Tanja Valić

Šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović upitao je ministarku državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički da li ima mogućnosti da prekine praksu u opštini Stara Pazova da na čelne pozicije dolaze oni koji su krivično osuđivani ili bez adekvatne školske spreme.

“Pitanje se odnosi na ministarku Udovički, a odnosi se na Ministarstvo unutrašnjih poslova. U opštini Stara Pazova predsednik opštine je Đorđe Radinović, koji ima nadimak Džokej, višetruko je krivično osuđivan, a od 2009. godine se protiv njega vodli krivični postupak za šverc nafte”, rekao je Stefanović na sednici skupštine, u delu kada poslanici svakog utorka i četvrtka postavljaju pitanja.

On je dodao da je načelnik opštinske uprave Bojan Kovrlija, koji je 2006. godine izbačen iz policije gde je radio kao inspektor, zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno šverca cigareta.

Stefanović je takođe dodao da je šef odborničke grupe naprednjaka u Skupštini opštine Stara Pazova Bogdan Miljević 2008. godine dobio otkaz u JP Putevi Srbije zbog malverzacija prilikom naplate putarine, dok “direktor JP Urbanizam Dragiša Lajović, maturant Gimnazije i zamenik predsednika opštine Goran Vranješ grade zgradu u centru mesta nelegalno, bez ijednog papira”.

“Direktor Javnog preduzeća Opštinska stambena agencija Stara Pazova Miroslav Jovanović završio je srednju poljoprivrednu školu, ratarski smer, u avgustovskom roku, prosek 2,26, trenutno je student Visoke beogradske poslovne škole, inače kum predsednika opštine”, naveo je takođe Stefanović.

Šef demokrata u skupštini dodao je takođe da je „broj zaposlanih u Opstini Stara Pazova, javnim preduzećima i ustanovama od jula 2012. do oktobra 2014, godine povećan za 250 do 300 ljudi i da se dalje povećava, a da je količina novca koji se izdvaja za plate povećana sa 378 miliona 2012 na 509 miliona dinara“, a dodao je i da je opština Stara Pazova kupila 10 novih službenih vozila….