Meštani odblokirali deponiju, počeo istovar smeća

Vesti 04. nov 201415:04 > 15:08
N1 info

Meštani tri sela Belotinca, Knežice i Ćurline, koja pripadaju doljevačkoj opštini, odblokirali su danas nišku gradsku deponiju posle razgovora u Skupštini grada. Kamioni JKP "Medijana" počeli su istovar smeća.

Meštani Belotinca su deponiju blokirali zbog otpadnih voda koje zagađuju njihove bunare, dvorišta i oranice, a meštani Knežice i Ćurline zato što ne pristaju da plaćaju visoke račune za vodu u kojima su, kako su naveli, uračunati i troškovi gubitka vode na mreži.

PROČITAJTE I:

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je novinarima da će grad selo Belotinac priključiti na gradsku mrežu, za šta je potreban prokop za polaganje cevi u dužini od oko 800 metara, a sa druga dva sela naći će rešenje, kao što je to i sa računima za druga niška sela koja imaju slične probleme sa gubicima na mreži.

Perišić je rekao da će sa predstavnicima doljevačke opštine razgovarati o sanaciji sekundarne mreže u Knežici i Ćurlini. On je napomenuo da ne postoji osnov da Niš gradi ili sanira sekundarnu mrežu selima koja pripadaju drugoj opštini.

Grad Niš godinama pokušava da reši problem deponije, u toku je izrada projekta za izgradnju regionalne deponije Keleš, a pre tri godine potpisan je sporazum sa italijanskim preduzećem koje je bilo zainteresovano za eksploataciju metana.

Meštani tri sela blokirali su deponiju juče, a onda su se dogovorili sa predstavnicima grada da danas otpočnu razgovare kako prevazići probleme sa kojima su suočeni već duže vreme.