Đukanović: U Donjecku samoinicijativno, pravdam se samo ženi

Vesti 04. nov 201415:13 > 19:46
N1info

Poslanik SNS Vladimir Đukanović izjavio je da je na izbore u Donjeck išao samoinicijativno, kao građanin, a ne poslanik i da zbog toga ne vidi potrebu da se bilo kome pravda.

„Ne vidim potrebu da se bilo kome pravdam kada i gde idem na privatna putovanja, osim svojoj ženi da bi znala gde sam”“, rekao je Đukanović, pošto je prethodno šef poslanika DS Borislav Stefanović upitao koje će posledice Đukanović i Branislav Blažić, takođe posalnik SNS, snositi zato što su bili posmatrači na izborima u Donjecku.

PROČITAJTE I:

 „Đukanović i Blažić su, naime, bili posmatrači u Donjecku na izborima koje nije priznala ni Srbija, ni EU, ni Ukrajina, a s obzirom na politiku vlade i Aleksandra Vučića da podržava teritorijalni integritet Ukrajine, pitanje je koje će posledice oni imati“, rekao je Stefanović.

Đukanović je rekao da je sa kolegom Blažićem posmatrao izbore u Narodnoj Republici Donjeck” i da su tamo otišli na poziv njegovih prijatelja iz jedne nevladine organizacije iz Moskve koja se bavi posmatranjem izbora u Rusiji i istočnim i baltičkim zemljama i koja im je platila putovanje”.

Đukanović je dodao da nije obavestio šefa stranke i premijera Aleksandra Vučića o odlasku u Donjeck, jer je to bilo, kako je ponovio više puta, privatno putovanje, ali i da je spreman da snosi posledice, ukoliko SNS proceni da je učinio bilo šta što iziskuje kaznu.

„Tamo smo išli kao građani i insistirali smo da se nigde ne pominje to da smo poslanici. Ovakvo putovanje se dešava jednom u životu i ne bih ga propustio ni za šta na svetu, a ako sam prekršio stranačku disciplinu neka me kazne“”, rekao je on.

Đukanović je dodao i da je, pošto je novinar, hteo da vidi pravu istinu o dešavanjima u toj zemlji, a da je uradio i „reportažu i neke intervjue”“.