Tadić: Ne pregovaramo o ulasku u Vladu

Vesti 04. nov 201417:58 > 18:08
www.mc.rs

Socijaldemokratska stranka ne pregovara o ulasku u Vladu Srbije i neće ući u vladu koja "vrši ne samo tabloidizaciju, već i kriminalizaciju medija", rekao je predsednik SDS Boris Tadić.

„Ako nešto kažete protiv SNS, vi odmah dobijete neku naslovnu stranu, kao što sam je ja dobio“, rekao je Tadić za B92.

On je kazao da ne može da uđe u Vladu Srbije, koja za sve optužuje prethodnike, a zaboravlja šta je bilo do 2000. godine.

 „Ne možete da vodite Srbiju tako što kažete da je sve u redu, a da su investicije pale. Ne možete da kažete da su krivi oni koji su podigli plate i penzije, a da ne kažete da su te penzije do 2010. bile zamrznute“, rekao je Tadić.

Kako je naveo, SDS ne pregovara o ulasku u Vladu Srbije, ali se s vremena na vreme čuje sa premijerom i liderom SNS Aleksandrom Vucicem.

„I ranije se govorilo da ćemo ući u vladu i to se pokazalo kao laž. Razgovaram sa Vučićem s vremena na vreme. U poslednjih godinu dana ili dve, četiri puta smo razgovarali, poslednji put pre nekoliko meseci“, rekao je Tadić.

Govoreći o Vladi Vojvodine, Tadić je kazao i da nije želeo da SDS uđe u pokrajinsku vladu jer nije video da će ta nova vlada uspostaviti nove principe rada i ocenio da ona „neće odgovoriti na izazove građana“ i stvoriti nova radnih mesta.

„Mi ne ulazimo da dobijemo neko sekretarsko mesto, već da vidimo da li možemo da rešimo neki problem“, rekao je Tadić.