Dosta je bilo: Neistine Đukanovića, Lutrija nije krečena

Vesti 14. sep 201512:00 > 12:03
N1

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" saopštio je da je dobio zvaničnu informaciju iz Državne lutrije Srbije da ne postoji dokumentacija koja bi potvrdila da je bilo krečenja njenih prostorija u martu 2013. godine, kako je to tvrdio narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović.

Podseća se da su Đukanovića, tri meseca pošto je imenovan na mesto predsednika Skupštine Državne lutrije, sigurnosne kamere snimile kako s grupom nepoznatih muškaraca u kasnim večernjim časovima izlazi iz zgrade tog preduzeća sa crnim koferima i merdevinama.

Nakon što je taj snimak dospeo u javnost, Đukanović je novinarima rekao da je reč o „krečenju koje se odvijalo u kasnim satima, jer tada u Lutriji nema gužve“.

Pokret „Dosta je bilo“ je po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja zatražio od Državne lutrije Srbije kopiju ugovora, faktura, otpremnica, zapisnika i izveštaja iz kojih se može saznati vrsta cena i količina radova, izvođač radova kao i period početka i okončanja poslova krečenja prostorija Državne lutrije Srbije u martu 2013. Zatražena je, takođe, kopija dokumenta koji predstavnja pravni osnov po kom Vladimir Đukanović može učestvovati u krečenju prostorija Državne lutrije Srbije.

„Imajući u vidu ovaj skandal, kao i nedavni s nameštanjem brojeva u izvlačenju loto sedmice, a koji takođe nije rasvetljen, pozivamo nadležno tužilaštvo da po službenoj dužnosti ispita poslovanje Državne lutrije Srbije od 2008. godine do danas“, navodi se u saopštenju Pokreta „Dosta je bilo“.