Produžen pritvor osumnjičenoj za napad na Milana Beka

Vesti 14. sep 201512:22 > 12:28
N1

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Maji Adrovac, koja se sumnjiči za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru prošle godine, kada je teško ranjen.

Maji Adrovac je pritvor produžžen u petak za jošš 30 dana, rekla je portparolka suda Tanja Koljenšić Tanjugu.

Adrovac je od hapšenja 17. jula u pritvoru koji joj je određen zbog težžine krivičnog dela i uznemirenja javnosti, kao i zbog opasnosti da ne ponovi ili ne dovršši pokuššano delo.

Proššle sedmice pred tužiocem je svedočio Beko koji nije mogao da prepozna Maju Adrovac kao napadača ali je do detalja opisao kako je na njega otvorena paljba, kada je kolima s posla stigao ispred kuće.

Takođe je pozvao tužilaštvo da zaštiti integritet istrage i spreči odlivanje informacija u javnost, kako bi se otkrili nalogodavci napada.

Pod zvaničnom istragom za učešće u pokuššaju ubistva Beka, za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Više tužilaštvo u Beogradu je 18. jula donelo naredbu o sporovođenju istrage protiv Maje Adrovac zbog sumnje da je učestvovala u pokuššaju ubistva beogradskog biznismena.

Na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK-u koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio tešške povrede. Sumnja se da je napadač imao jošš jednog saučesnika.