Sindikati usaglasili deo stavova sa Ministarstvom zdravlja

Vesti 04. nov 201419:37 > 19:52
Tanjug/Danilo Peternek

Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoran Savić izjavio je da je tokom pregovora sa radnom grupom Ministarstva zdravlja usaglašen deo stavova o kolektivnom ugovoru, dodavši da će razgovori biti nastavljeni sledeće nedelje.

„Razgovarali smo duže od tri časa sa državnim sekretarom i ostalim predstavnicima Ministarstva zdravlja. Deo stavova smo usaglasili a dogovorili smo i da tokom sledeće nedelje nastavimo pregovore o novom kolektivnom ugovoru i platnim razredima“, kazao je Savić agenciji Beta.

PROČITAJTE JOŠ:

On je ponovio da će članovi četiri reprezentativna sindikata zdravstvenih radnika, koji obuhvataju 80 odsto zaposlenih u tom sektoru, održati sutra celodnevni štrajk zbog odluke Vlade da zaposlenima u zdravstvu plate budu smanjene za deset odsto.

„Ispoštovaćemo minimum procesa rada u svim ustanovama u kojima će biti održan štrajk. Imamo najave da će nam se priključiti i ostali sindikati zdravstvenih radnika i da će i sindikat zaposlenih u kulturi održati sutra štrajk upozorenja“, rekao je Savić.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Dragan Cvetić izjavio je ranije da će zdravstvene ustanove koje budu učestvovale u sutrašnjem protestu zbrinjavati „samo hitne slučajeve, akutna stanja i povrede, decu, omladinu i porodilje“, kao i da će Hitna pomoć obavljati intervencije.

Razgovor sa ministrom zdravlja povodom najavljenog štrajka možete pratiti u emisiji „Novi dan“ u sredu 5. novembra.